Wat houdt zoekmachine optimalisatie juist in?

Een zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat uw website een betere ranking krijgt bij zoekmachines (vb Google, Altavista,...).

Wat is het belang van zoekmachine optimalisatie?

Internetgebruikers doen meer en meer beroep op zoekmachines om informatie te vinden.

Des te beter uw website scoort bij zoekmachines, des te groter de kans dat uw doelgroep de weg naar uw website zal vinden.

Uit onderzoek blijkt dat als uw website niet in de eerste 10 pagina's van een zoekresultaat verschijnt, de kans heel klein is dat uw website via deze weg zal gevonden worden.

Hoe bekomt men een goede scoring bij zoekmachines?

Het is vandaag absoluut niet meer voldoende om sleutelwoorden in uw website op te nemen om een goede ranking te bekomen.

Voor een goede zoekmachine optimalisatie dient men:

  • de sleutelwoorden strategisch te kiezen per pagina
  • de inhoud van elke pagina op de juiste manier op te stellen
  • rekening te houden met de manier waarop zoekmachines indexeren bij de opbouw van de website.

Hoe gaan we te werk bij een zoekmachine optimalisatie?

Eerst gaan we na hoe uw website scoort bij de verschillende zoekmachines en wat er concreet dient te gebeuren om de ranking te verbeteren.

Vervolgens kunnen we, indien u dit wenst, de nodige aanpassingen aan uw website doorvoeren en uw website opnieuw aanmelden bij de belangrijkste zoekmachines om zo daadwerkelijk uw ranking te verbeteren.

Wenst u na te gaan hoe goed uw website scoort bij zoekmachines? Of wilt u aan de slag gaan en beter gevonden worden via Google? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!